976411.jpg

976413.jpg

Päivät 2. - 3.10
Karu todellisuus iski eilen, kun lentokone laskeutui Helsinki-Vantaalle noin neljän aikaan aamuyöstä; ulkona oli ihan tajuttoman kylmä! Roomassakin oli tosin sadellu pikkasen vettä, mutta lämpötila oli koko matkan ajan ollut aina yli kahdenkymmenen asteen. Nut kun katson ikkunasta ulos, näen isoja valkoisia räntähietauleita. Äh. Toisaalta on kiva olla kotona, koska matkanteko voi olla rankkaa. Varskinkin kaupunkilomailu.
Mun matkaetappeja oli Oulu-Tampere-Lontoo-Pescara-Aquila-Napoli-Rooma-Helsinki-Vantaa.
Kirjoittelen nyt matkaraportteja pikkuhiljaa. Tänään ajattelin kertoa lyhyesti Lontoosta.

Ryanairin kone saapuu Stanstedin lentokentälle. Se on Iso-Britannian kolmanneksi suurin lentokenttä, joten yhteydet Lontoon keskustaan ovat hyvät. Juna suoraan Stanstedista Liverpool Streetille on ehkä mielyttävin ja nopein, mutta jos haluaa säästää matkakustannuksissa, niin bussillakin pääsee (hinnat alkaen noin 7 puntaa suunta). Bussimatkan voi ostaa suoraan bussiasemalta, ja matkoja tarjoaa eri yritykset (esim. terravision, national express, easyjet...)

Mun hostelli oli Hammersmithissa. Alue oli mukava ja hostelli siisti (osa henkilökunnasta laiskaa ja matka ydinkeskustasta ehkä pikkasen liian pitkä...) Mulla oli kämppiksenä kolme ranskalaista, jotka olivat tulleet etsimään Lontoosta töitä.

En ottanut tällä kertaa paineita mistään pakollisista nähtävyyksistä, jossa pitäisi käydä. Musta on välillä ihan kiva vaan kävellä kaduilla ja nauttia suurkaupungin tunnelmasta.

Kävin taas perinteisesti palloilemassa Sohon kulmilla. Jos Lontoossa tulee muuten ikävä korvapuustia tai Karjalan piirakkaa niin Golden Squarelta löytyy Nordic Bakery, josta näitä herkkuja löytyy. Ilmaisjakelulehti-London Litessä oli juttua skandinaavikahviloista, ja myös Nordic Bakerya kehuttiin siinä. "If the Scandinavians had invented Starbucks, this Finnish deli-bakery is how it could have looked", lehdessä sanottiin.

Sorruin shoppailuun Oxford Streetillä... River Islandista löytyy ihania farkkuja suht hyvällä hinnalla. Primark taas on niin halpa!

Illalla kävelin Embankmentin alueella Thamesin jokea pitkin. Big Benihän on vasta kiillotettu. Houses of Parliamentin edessä oli meneillään pienimuotoinen mielenosoitus Burman tapahtumia vastaan. Mielenosoittajat vaativat YK:ta puuttumaan hanakammin asiaan. Embankment oli kaunis illalla! Kaikki kauniit rakennukset valaistu; Houses of Parliament, Oxo Tower, London Eye...Vau!

Menin nukkumaan noin puolikymmenen aikoihin, sillä seuraavana päivänä matka jatkui taas kohti uusia seikkailuja.

To be continued...