Täällä sitä ollaan yliopiston kirjastossa oman läppärin kanssa ja langaton nettiyhteys toimii moiteettomasti. Kirjasto on auki läpi viikonlopun, joten jos on tylsää tänne voi aina tulla (opiskelemaan). Meitä Mary Gee-talojen erasmusopiskelijoita näkee kirjastossa aika paljon, koska langaton nettiyhteys ei toimi Mary Geellä. Kaikki tulevat skypejen ja messengereidensä kanssa tänne viettämään aikaa ja koko ajan joku höpöttää mun vieressä joko ranskaksi, espanjaksi tai italiaksi. Ne taitavatkin muuten olla Mary Gee-talojen kolme pääkieltä.

Opiskelut vaikuttaa lupaavalta. Luennoitsijat on ollut tähän mennessä tosi hyviä ja innostavia. Vielä kun osaisin sitä kieltä pikkaisen paremmin... Mulla on alkanut kolme mantsan kurssia: rural geographies, rethinking developmental geographies ja political ecology of land and livelihood. Mielenkiintosia aiheita siis!

Juhliminen kuuluu erasmuselämään ja siltä ei voi myös(kään) välttyä Leicesterissa. Eilen illalla menin tanskalaisen Janen, färsaarelaisen Margaretan, italiaisen Fabianan ja saksalaisen Judithin kanssa pubin kautta yökerhoon. Pubit ja yökerhot sulkevat ovensa suomalaisittain todella aikaisin; pubi menee kiinni kello 23.00 ja yökerho jo kello 02.00. Lauantaina pubit on kai kuitenkin auki pikkasen pidempään. Yökerho, jossa me oltiin on student's unionin oma paikka, joten kaikki olivat opiskelijota. Sieltä järjestetään myös punnan verran maksava minibussikyyti (safety cars) takaisin yliopistoasunnoille. Todella hyvä järjestelmä musta! Tänään illalla me ollaan menossa norjalaisten järkkäämiin bileisiin.

Huomenna sitten ehkä opiskelen jotain... Seuraavassa vähän kuvia lähiympäristöstä!

363657.jpg

Tää kuva on mun yliopistokävelymatkan varrelta. Kyseessä on Queens Road.

363660.jpg

Tässä on taas kuva Victoria Parkista. Sen läpi kävelen aina matkalla yliopistolle. Victoria Park on todella iso ja nätti. Siellä ihmiset pelaa futista, lennättävät leijaa, ulkoiluttavat lemmikejään jne... Yöllä puisto on kuitenkin vaarallinen ja mua on varotettu illalla kulkemasta sen läpi lukuisia, lukuisia kertoja... Viesti on menny perille (joten älä pelkää äiskä). Taustalla näkyvä ruma möhkäle on muuten yksi yliopiston rakennuksista.

363663.jpg

Tän portin ohi mä käppäilen silloin, kun kävelen keskustaan. En osaa valitettavasti kertoa portista enempää (hahaa!!) Lupaan ottaa selvää... Se oli kuitenkin niin nätti, että mun oli pakko ottaa siitä kuva.

363668.jpg

Tässä on kuva kadulta nimeltä New Way. Se on ihana kävelytie yliopiston ja keskustan välillä.

363673.jpg

Toinen kuva New Wayltä. Taustalla on roomalaistyylinen rakennus. Se on joku museo...kai.

363677.jpg

Täällä onkin kevät!! Ehkäpä mun biologiystävät osaa kertoa, mitä nää pikkukukkaset tässä on :P