En ole viela tainnut esitella kamppiksiani, jotka jakavat kanssani Mary Gee Block AA:n. Meita asustaa siella yhteensa kahdeksan tyttoa ja jaamme keskenamme keittion, kaksi kylpyhuonetta seka pyykki / vaatteiden silityshuoneen. Seuraavassa on tiedossa kamppisesittely :)

Tulen ehka parhaiten toimeen italiaisen Maria Luisan kanssa. Han puhuu italialaiseksi yllattavan hyvaa englantia, koska han opiskelee sita yliopistossa espanjan lisaksi. Italialaisten kanssa small talk liittyy todella usein jollakin tavoin ruokaan. Maria Luisalla on tapana syoda lammin ateria yhdeksan aikaan illalla, kun mina taas mutustan silloin pienta iltapaa kuten paria palaa leipaa. Lounaaksi syomani nuudeliannos ketsupin kanssa tarjottuna ei saanut Maria Luisan hyvaksyntaa...

Judith on kotoisin Saksasta ja opiskelee historiaa. Judith on rauhallinen, tasmallinen ja tarkka, siis hyvin tyypillinen saksalainen.

Shanti on hollantilainen ja ainoa mun kamppiksista, joka ei ole Erasmus-opiskelija. Shanti tekee laaketieteisiin liittyvaa gradua taalla ja on toissa yliopistolla. Shanti on ehka pikkaisen ujo, mutta todella mukava ja samalla aaltopituudella mun kanssa. Jaksamme ihmetella Shantin kanssa Britannian alikehittyneisyytta joissakin asioissa: Minka takia Mary Gee taloissa ei ole langatonta nettiyhteytta? Miksi netti on niin hidas kayttaa yliopistolla? Minka takia jokaisessa Mary Gee talon huoneessa on viela lankapuhelin kaytossa? (Luulimme, etta niista luovuttiin jo viimevuosituhannen lopussa...) Miksi kuuman ja kylman veden pitaa tulla erillisista hanoista? Miksi suihkussa vesien mikseri kuitenkin toimii? Shanti kertoi, etta han oli joutunut opastamaan nuorta brittinaista automaattisen vesihanan kaytossa Shiren ostoskeskuksen vessassa. Kyseinen nainen oli kuulemma seissyt pitkaan hanan edessa ja ihmetellyt, etta kuinka ihmeessa han saa sen paalle.

Celine ja Veronique ovat kotoisin Ranskasta ja opiskelevat molemmat lakia. Celinea kiltimpaa ja ystavallisempaa ihmista on vaikea loytaa. Jos kampassa kuulee jonkun lauleskelevan, se on varmasti Celine. Veronique on ranskalaisista ravakampi persoona, mutta myos todella ystavallinen ja mukava.

Sara on kotoisin Espanjasta ja han opiskelee Englantia. Mulle tulee Sarasta mieleen espanjalaisen Perhelaakari-sarjan kodinhoitaja. (Kaikkihan tietysti muistavat Perhelaakari-sarjan ylen kanavilta? Se on se tv-ohjelma, jota katsoessa aina ihmettelee, kuinka nayttelijat voivat ikina muistaa kaikki vuorosanansa). Sara on koko ajan liikkeessa, puhumisen sijasta han tavallisesti huutaa, aamulla ja paivalla han nukkuu, illalla ja yolla valvoo. Han tuli Englantiin bilettamisen, ei opiskelun takia.

Thianni on puoliksi tahitilainen ja puoliksi ranskalainen. Han opiskelee myos englantia (suurin osa erasmus-opiskelijoista taitaa olla joko englannin tai lain opiskelijoita...) Thianni ja Sara ovat kamppamme kovimmat bilettajat.

Maria Luisa, mina (ja uskon myos etta Judith, Celine ja Shanti) aletaan olla todella kyllastyneita Thiannin ja Saran elamantapoihin. He eivat paljoa valita siita, haluaako joku nukkua kampassamme kello 1.00 vai ei. Eilen yolla he esimerkiksi soittelivat kitaraa keittiossa joidenkin ystaviensa kanssa. Thianni kay suihkussa kahden aikaan yolla ja silloin kun muut syovat lounasta Sara ja Thianni tulevat aamupalalle. He eivat myoskaan oikein valita tiskata (ei edes silloin, kun he lainaavat jonkun toisen astioita...). Me ollaan nyt suunniteltu Maria Luisan kanssa, etta me yritetaan vaihtaa kamppaa johonkin toiseen Mary Gee talojen huoneistoon.  Tilaa kylla loytyy ja vaihdon pitaisi kai olla suhteellisen helppoa. Tana iltana me pidetaan kamppisten kanssa kokous ja katotaan, mihin ratkaisuun me oikein paadytaan. Jotkut kuitenkin myos opiskelevat taalla, eivatka pelkastaan bileta. Ja ma en todellakaan halua maksaa hirmuisen suurta vuokraa siita, etta joudun valvomaan koko yon kuunnellen, kun joku soittaa huonosti kitaraa. Muutos on tapahduttava!

Olisi ihanaa muuttaa lahemmaksi yliopistoa ja keskustaa ja huoneistoon, jossa olisi Internet-yhteys! Vuokra on vaan liian suuri silloin. Maria Luisa ehdotti myos asunnon hakemista yksityisilta markkinoilta, mutta luulen etta se on liian monimutkaista. Ehkapa tyydymme vain vaihtamaan huoneistoa Mary Gee taloissa. Saattaa kayda jopa niin, etta Thianni ja Sara ovat pian Block AA:n ainoat asukit...