Opiskelulle on aina olemassa vaihtoehto, nimittain blogin kirjoitus...<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ma oon yrittany paasta eroon flunssasta. Ostin viime tiistaina asdasta paljon kasviksia ja hedelmia, desinfiointiainetta seka kahta eri laatua vitamiineja. Nyt tuli loppu flunssalle!

 

Taalla ei oo oikeestaan tapahtunu mitaan kauhean kummosta.

 

Viikonloppu meni tosi mukavasti! Lauantaina Celine valmisti meille ranskalaisen lounaan sisaltaen kermaperunoita ja kanaa. Jalkkarina oli suklaamousse valko- ja maitosuklaalla (ja tarvitseeko muuten sanoa, etta oli hyvaa?). Lounaan jalkeen me lahdettiin shoppamaan keskustaan ja illalla oli pippalot Block DD:n keittiossa. Siella oli taas lahes koko Mary Geen erasmuskyla paikalla. Keittiobileista jatkettiin Loaded dogiin tanssimaan ja jatkot seurasivat jalleen Block DD:ssa. Jatkoilla tarjottiin pastaa pestolla  tai carbonarakastikkeella seka punaviinia (osasyyna tarjoiluun oli varmaan se, etta jatkoilla oli paljon italialaisia erasmuksia).

 

Sunnuntai kului pyykatessa. Taisin ma kans kai opiskella jotakin.

 

Nyt mulla on missiona saada yks mun esseista valmiiks lauantai-iltaan mennessa. Tiedossa on siis paljon tyota, tuskaa ja ahdistusta. Esseen pituus on vain 1500 sanaa (eli noin nelja sivua), joten ei sen edes pitais olla mikaan ylitsepaasematon juttu. Ongelma on vaan se, etta kun esseen pituus on noin lyhyt ja aihe, josta essee pitaa kirjoittaa todella laaja, jokainen sana pitaa olla tarkkaan harkittu ja mietitty. Mitaan ylimaaraista ei saa siis olla. Aika vaikea juttu suorittaa suomeksi ja viela vaikeampi enkuksi.

 

Mulla ei muuten oo ollu minkaanlaisia kulttuurishokin oireita (ja tuskin tulee olemaankaan, kun oon taalla niin vahan aikaa ja kulttuuri nyt ei kuitenkaan ihan kamalasti eroa). Taalla on kylla paljon asioita, jotka hammentaa ja arsyttaa. Yksi niista on aidat. Niita on taalla ihan liikaa. Kaikki alueet pitaa aina olla aidattu. Sitten kun yritat loytaa jonkin lyhyen oikoreitin, tajuat lopulta etta se on mahdotonta noiden tyhmien aitojen takia, joiden yli (eika ympari) paase mitenkaan! Tanaan myohastyin melkein luennolta noiden typerien aitojen takia. Etta ma vihaan aitoja!

 

Maria Luisa valitti eilen suureen aaneen lounaalla, kuinka han oli ostanut Asdasta marjamehua ja kuinka allottavan makeaa se oli. Ei ollut Malu-raukka huomannut, etta mehu oli vedella laimennettavaa laatua... Italiasta ei kuulemma saa ostettua sellaista mehua. Sain makeat naurut!

 

Okei, nyt lopinat seis ja takaisin vakavaan toimintaan. Aloitan ahkeran, tehokkaan ja tuloksekkaan opiskelun.

 

Terkkuja!

 

(Jalkikirjoitus: Tuli muuten viela mieleen yksi asia, mika mua arsyttaa taalla: koulun koneet!! Miten ne voi olla niin hitaita, arsyttavia ja epaluotettavia. Ja miks taalla kirjastossa ei toimi ilmastointi ollenkaan? Ja miks taalla on niin vahan tietsikoita, etta vapaan koneen loytaminen on aina suuri tehtava? Okei. Aika pienia ongelmia itte asiassa. Mua arsyttaa silti!)