Vihdoin ja viimein saimme varattua junaliput Yorkiin. Reissua on pohdittu ja pahkailty jo niin pitkan aikaa... Reissun teko kylla kannatti; York on mielettoman kaunis! Ehkapa kaunein kaupunki, jossa olen taalla Britanniassa ollut.

684787.jpg

Kaupunkia ymparoi keksiaikaiset linnamuurit. Kuvan taustalla nakyy York Minster, Yorkin katedraali siis.

684797.jpg

Veronique kysyi aamulla, etta millainen saa paivan aikana mahtaa olla.Vastasin, etta todennakoisesti sataa, aurinko paistaa, on kylma ja lammin. Olin oikeassa. Tassa kuvassa sataa. Malu nayttaa vihaiselta, ja Cecilia tutkii Lonely Planetia.

684794.jpg

Vikingit valloittivat Yorkin joskus historian havinassa. Menimme Jorvikiin, viikinkimuseoon, joka on Jorvikin nettisuvujen mukaan yksi Britannian suosituimmista turistikohteista Lontoon ulkopuolella. Sinne saikin jonottaa, etta paasi sisalle. Taa kuva on otettu semmosesta kummitusjunantyylisesta vaunusta, joka liikkui viikinkikylan halki. Viikinkikylaan matkattiin ensin aikakoneella. Otin muutaman kuvan kylalaisista.

684799.jpg 

Cecilia ja Malu olivat talla kertaa viikinkeja.

684795.jpg

Kaupungin kiertamisen seka aikamatkan jalkeen oli teen ja breikin paikka. Loysimme suloisen kahvilan, Betty's Tea Roomin, joka oli erityisen perinteinen ja viihtyisa. Tasta kuvasta, jossa Veroniikki poseeraa, voi saada jonkinnakoisen vision kahvilasta. Siella vierailu oli taas kuin aikamatka toiselle vuosisadalle. Tosin palvelusta ja miljoosta sai maksaa enemman; hinnat olivat 2,5 punnasta ylospain.

684796.jpg

Yorkista loytyi myos linna. Mina ja Malu ollaan nuo sinipaitaiset heput tuossa keskella, ja Cecilia on taas tuo, joka on vasta aloittamassa portaiden kiipeamisen.

Olipa mukava reissu! Malu lahtee huomenaamulla seitsemalta, joten tanaillalla syodaan kakkua ja juodaan roséviinia. Italialaiset yrittavat saada kovasti mua matkaamaan Italiaan, ja ma oon vahan kuin luvannutkin jo. He pohtivat kovasti, kuinka sekaisin tulen olemaan, jos vierailen Napolissa. Kerroin tosin, etta Istanbulissa sain jo vahan vihjetta erikoisesta liikenteesta ja rennosta asenteesta. Jassoo, pitanee lahtea takaisin Mary Geella. Keli ulkona on kuin... kuin... hanurista! En muista koska taalla on viimeksi ollut semmoinen paiva, ettei olisi satanut vetta. Plaah!