Joskus Mary Gee -meininki ja Englanti ylipaatansa alkaa ottaa paahan. Tassa tiedossa vuodatuslistaus. Olkaapa hyvat ;)

Gossips - Etta ma vihaan tota sanaa! Se on kuitenkin tyypillinen keskustelun aloitusfraasi erasmuslaisten keittiossa. Varsinkin nyt kun on oppinut tuntemaan muut vaihto-opiskelijat, juoruilulta ja sen kuuntelemiselta ei voi valttya. Jokaisesta pitaa keksia jotakin negatiivista sanottavaa. Hohhoijaa...

Italialaiset ja heidan ruokansa - Jos en halua liuottaa pastaani valtavassa maarassa oljya, en myoskaan tee niin. Mika on ongelma, jos haluan syoda riisia tai nuudeleita ainaisen pastan sijasta? Miten niin Asdan pakastepista on jotain kasittamattoman alottavaa ja kamalaa? Hohhoijaa... Ja suomalainen kahvi on kuulemma espressoa vedella lantrattuna.

Block AA:n keittio - Melusta en oo joutunu karsimaan enaa pitkaan aikaa, mutta keittio on edelleen tosinaan kamalassa kunnossa. Eilen me jatettiin kostoksi likaiset pannut ja kattilat liedelle Malún kanssa. Saavat sitten muut aloittaa kokkailunsa eka pesemalla meidan jaljet. Teki mieli viela heittaa omenan karat ja puoliksi syoty jugurttipurkki ruokapoydalle.

Englannin kieli ja Suomi-stereotypiat - Olen ainoa suomalainen Mary Geella. Italialaisilla, espanjalaisilla, ranskalaisilla ja saksalaisilla on niin paljon helpompaa, kun he voivat puhua omaa kieltansa lahes aina kun huvittaa. Mua arsyttaa myos yha enemman Suomen yhdistaminen kylmaan periferia-maahan. Alan myos kyllastya ranskalaisten tapaan lausua Finnish lahes joka kerta 'Fainish', ja siihen etta Suomea, Ruotsia ja Norjaa pidetaan yhtena valtiona. Ja minka ihmeen takia Suomea ei koskaan nay enkkusanomalehdissa kartalla, vaikka kartan vaitetaan kuvaavan Eurooppaa? Tassa viela kysymyksia ja vaittamia joita mulle on esitetty: Voiko Suomessa ikina kayttaa sandaaleja? Suomessa ei voi uida meressa ja jarvissa, kun on niin kylma. Montako viikkoa postikortin lahettaminen Englannista Suomeen kestaa? Hohhoijaa... En oleta enka vaadi etta ihmiset tietavat Suomesta mitaan, mutta mua arsyttaa kun he olettavat ja vaittavat tietavansa niin paljon.

Enkkukeli - muistutti viime viikolla Suomen marraskuuta.

Ja nyt sitten rakas lukijakunta luulee, etta karsin kulttuurishokista... Kuherruskuukausivaiheen olen siirtynyt shokkivaiheeseen, sitten on viela tiedossa sopeutuminen ja paluushokki. Empa usko. Paluu Suomeen tuntuu viela niin kaukaiselta ja siella pitaa ottaa opiskelut ja elama jalleen niin paljon vakavammin. Erasmus-elama kun taas on vahan kuin lomailua pienella opiskelulla yhdistettyna. Pitaa vaan pitaa toi mielessa. Ensi viikoksi on sita paitsi luvattu aurinkoisempaa kelia ja se on vika tyoviikko ennen paasiaislomia. Kaikki hyvin siis talla suunnalla. Lahdenkin tasta kotiin valmistamaan illallista - ja se ei varmasti ole talla kertaa pastaa....