Suloinen pikku-Leisesteri on haukuttu ja halveksittu Pariisista, Barcelonasta ja Roomasta saapuvien erasmusopiskelijoiden keskuudessa. Mutta Come on, Leicester ei ole turismikaupunki, vaan se on yksi maailmankolkka, jossa ihmiset asuvat. Sitä paitsi pienellä vaivannäöllä Leicesterista voi löytää vallan viehättäviä paikkoja. Tämä blogikirjoitus on omistettu Leicesterin ylistämiselle. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

680398.jpg

Leicester sijaitsee joki Soarin varrella. Tässä poseeraa kämppis Judith.

 

Mary Gee on kaukana keskustasta, ja siksi keskusta kuppiloineen, ravintoloineen sekä pubeineen ei ole koskaan oikein avautunut mulle. Näkemisen arvoisia ovat kuitenkin Clock Tower eli kellotorni keskustan sydämmessä. Sekä Town Hall suihkulähteineen. Town Hallin vierestä löytyy myös turismi-info, josta ostin muuten tyylikkään Leicestershire-magneetin (mun kokoelmasta löytyy tällä hetkellä jo 13 magneettia, joten olkaapas varuillanne siellä kotona. Oulun jääkaappi  tulee kohta päihittämään tyylikkyydellään Hämevaaran vastaavan...)

 

680399.jpg

Keskustan sydän sekä horisontissa häämöttävä the Clock Tower.

 

680402.jpg

Town Hall Square ja turisti.

 

Leicesterissa on lukuisia puistoja. Victoria Parkin jo tiedättekin, mutta eilen teimme Judithin kanssa uuden mainion löydön, Abbey Parkin!

Abbey Park on Leicesterin Luukki, tosin sillä erotuksella että siellä ei voi uida, vaikka tekolampi ja joki löytyykin. Abbey Park sijaitsee mailin matkan päästä keskustasta ja se on valtaisan kokoinen.  

 

680401.jpg

Piknikillä. (Sade yllätti).

 

FAKTAA

 

Väestötietoutta

Asukasluku: 288, 000

Suurin ikäryhmä: 20 - 30 -vuotiaat

Noin 40 % Leicesterin väestöstä edustaa etnisiä vähemmistöjä.

 

Sijainti

on loistava!

- Lontoosta junalla 90 minuutissa, bussilla sama matka alle kolmessa tunnissa.

- Birminhamista junalla tunnissa

- Sheffieldistä junalla 75 minuutissa

- Nottinghamista alle tunti bussilla

 

Shoppailu

mahdollisuuksia on! Kokeile:

- Kauppakeskukset the Shires ja the Hayamarket

 

- Leicesterista löytyy lisäksi Euroopan suurin katettu tori. Sieltä ostaa vihannekset ja hedelmät paljon halvemmalla kuin Asdasta.

Ravintolat: Slurps. Intialaiset ravintolat Leicesterissa on MUST. Suuntaa the Golden Milelle (<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />

Belgrave Road
).

 

Yliopistot:

Niitä löytyy kaksi: The University of Leicester (henk.koht. suosikki) sekä The De Montfort University

 

Urheilua: Rugbytiimi The Leicester Tigers on kova sana! Kyllä täällä tosin myös futistakin pelataan. Leo ja Pena tietänee siitä paremmin.

 

Muita Faktoja ja Knoppitietoutta

- Leicesterin perustivat roomalaiset noin vuonna 50.

- 1,2 % aikuisista leicesterilaisista aikuisista pelaa korista kun koko Britannian luku on 0,7 %.

- Stoney Gaten aluetta pidetään Leicesterin parhaimpana lähiöalueen sijaintina. Suosituimmat kadut ovat Southernhay Road sekä Elms Road (Ratcliffe Road, jonka varrella sijaitsee Mary Gee Houses, on Elms Roadin poikkikatu. Joten tulipa sitten asuttua Leicesterin parhaimmalla asuinalueella :PP)

 

Tsekkaa vielä nämä: The National Space Center, The De Monfort Hall, Jewry Wall

Leicesterista lisää tässä blogissa (mm. lisää kuvia).

Enkunkielisiä linkkejä: Leicester City Council, BBC Leicester (suosittelen googlettamista hakusanalla leicester)

 

Muut lähteet: The Times: Bricks and Mortar. 8 June 2007. sivu 3.

Wikipedia

Leicesterin yliopiston nettisivut

Oma pääkoppa

Kuvien oikeudet: allekirjoittanut (c)

 

Täällä sataa vettä. Vedenpaisumus on lähellä; niin paljon sitä on ripottanut lähipäivinä. Kokon sytyttäminen olisi tällä hetkellä haasteellista… Mä tuun takaisin Suomeen 30. päivä. Muksaa juhannusta! Ottakaahan iisisti!