Irlanti on täynnä linnoja, raunioita, vihreitä nummia, kiviaitoja, lampaita, hevosia, lehmiä, traktoreita, pikkukyliä, värikkäitä taloja, guinnessia tarjoavia pubeja, turisteja, meren rantaviivaa, musiikkia... (Kuulostan nyt ehkä pikkaisen matkaesitteeltä). Seuraavassa on tiedossa jälleen valokuvatodistusaineistoa vahvistamassa kaikkea sitä mitä Irlannissa tuli koettua ja nähtyä.

511909.jpg

River Liffey. Meidän hostelli oli tosi mainiolla paikalla aivan O´Connell Bridgen kupeessa.

Ekat kolme päivää kuluivat Dublinia tutkiessa. Siellä tuli käytyä muun muassa Guinness Storehousessa, National Galleryssa, National History museossa, Temple Barissa sekä St. Patrick's Cathedralissa. Lisäksi vierailimme Dublinin lukuisissa kauniissa puistoissa...

511906.jpg
..jotka olivat täynnä kauniita kukkasia!


511913.jpg

Howth

Dublinissa ei pysty näkemään merta, mutta noin vartin junamatkan päässä on pieni kalastajakylä Howth, jossa meritunnelmasta nauttiminen onnistuu. Jos tykkää kalasta, Howthissa tuoreen kalan maisteluun löytyy monia mahdollisuuksia (ravintoloissa).

Neljäntenä päivänä meidän matka jatkoi Dublinista kohti Connemaraa ja Galwayta. ISAn matkanjärjestäjät vuokrasivat kaksi autoa, joten matka sujui rattoisasti! Uskaltaisin väittää, että auton vuokraus on paras tapa kokea "aito" Irlanti.

511921.jpg

Clonmacnoise

Matkan varrella me pysähdyttiin Shannon joen varrelle Clonmacnoiseen. Clonmacnoisen luostari perustettiin vuonna 548. Aika vanha paikka siis...

511955.jpg

Ryhmäkuva Clonmacnoisesta. Tällä kertaa en ollut pelkästään meidän matkaryhmän ainoa suomalainen vaan myös ainoa Euroopan edustaja. On se niin mukavaa olla spesiaali ;P

511925.jpg

Aughnanure Castle

Irlanti on todellakin täynnä linnoja. Viidentenä päivänä vierailimme Aughnanuren linnassa, joka on rakennettu 1500-luvulla. Linnavisiitin jälkeen matka jatkui Connemaran kansallispuistoon.

511927.jpg

Connemara National Park

Kiipesimme yhdelle Connemaran kansallispuiston vuorista. Tässä kuvassa patikoi kiinalaiset Jessica ja Brenda. Heillä oli kiinalaisten nimien lisäksi englantilaiset nimet, koska kiinalaisten nimien lausuminen on joskus käsittämättömän hankalaa. Jessica ja Brenda olivat vallan maniota matkaseuraa! Osaan nyt pikkaisen myös kiinaa. Niihaomaa (lausutaan suunnilleen noin) tarkoittaa mitä kuuluu :)

511938.jpg

Kylemore Abbey

Patikoinnin jälkeen pysähdyimme ottamaan kuvan Kylemore Abbey luostarista, joka toimii nykyisin tyttöjen sisäoppilaitoksena. (Pikkaisen hienompi koulurakennus kuin myyrmäen yläaste, uskaltaisin väittää..)

511941.jpg

Aran Islands ja Connemara ponit

Kuudentena päivänä matkaohjelmassa oli vuorossa Aran Islands. Aran saarien tutkiminen onnistuu kätevimmin pyörällä, jonka päivävuokraus maksaa kymmenen euroa. Maasto on aika kumpuilevaa ja meidän matkaryhmäläiset eivät olleet kovin tottuneita pyöräilijöitä. Nykyisenä oululaisena pyöräily on taas minulle varsin tuttua. Aran Islands-reissun jälkeen mut tunnettiinkin cyclingmasterina: uskomattoman hyvässä kunnossa oleva pyöräguruna. Mikäs siinä. Kunnia on aina mukavaa, vaikka olenkin ihan keskiverto pyöräilijä suomalaisessa mittakaavassa. 

Aran Islands oli kyllä todella hieno ko´kemus! Siellä on kelttien rakentama ikivanha linnake Don Aonghas.

511945.jpg  

Cliffs of Moher

Seitsemäntenä päivänä matka jatkui Galwaysta Killarneyhyn. Matkan varrella pysähdyttiin ihailemaan Cliffs of Moheria. Kuva ei anna sitä kunniaa kauniille näkymälle, jonka merelle avatutuva näkymä ansaitsisi. Cliffs of Moher on kahdeksan kilometriä pitkä ja 200 metriä korkea.

511952.jpg

Blarney Castle. "There is a stone there, That whoever kisses, Oh! he never misses To Grow eloquent." (Ei auttanu... Luulin että tuon pussaamisen jälkeen puhuisin täydellistä englantia, mutta sönkötän edelleen sitä samaa simppeliä suomiaksenttienkkua... Höh.)

Vikana päivänä matka jatkui Corkiin, mutta ennen kaupungin tutkimista pysähdyimme kuusisataa vuotta vanhassa Blarneyn linnassa, josta löytyy myös kuuluisa Blarneyn kivi. Tuo mies tuossa kuvassa on varmaan yksi Irlannin kuvatuimmista hahmoista...

Yhteenveto:

Irlanti oli uskomattoman kaunis, säät suosivat (yhtenäkään päivänä ei satanut), suuremmilta kommelluksilta vältyttiin, tapasin todella paljon uusia, ihania ihmisiä ja nautin suunnattomasti matkasta! Pohjois-Irlanti ja Irlannin itärannikko jäi nyt kokematta, mutta ehkäpä suuntaan sinne sitten seuraavalla kerralla.

 Lauantaina matka jatkuukin sitten Istanbuliin... Ostin Corkista Istanbulin Berlitz-oppaan, joten vietän seuraavat puolitoista päivää pikkuopusta tutkiessa. Irlannissa tuli tuhlattua rahaa pikkaisen liikaa, joten nyt näin lukukauden lopussa alkaa taas tyypillinen pennin venytys. Haluan kuitenkin mahdollisimman pian pois Mary Geestä, koska paikka on näin pääsiäisen aikaan todella pelottavan hiljainen! Lähes kaikki ovat lähteneet jonnekin päin maailmaan.