Opiskelu on taalla himmeeta esseeta (kiitos Maria-Marskulille sanan lanseerauksesta). Oon valmis kahden esseen kanssa mutta viela pitais vaantaa yksi 2500 sanan tekele ensi tiistaihin mennessa. Ja arvatkaa olenko viela aloittanu? Ja arvatkaa olenko tehny esseen eteen mitaan taustatyota? Ja arvatkaa tiedanko miten aloittaa? Ja arvatkaa minka kurssin essee nyt on kyseessa? - Aivan oikein: Political ecology of land and livelihood... Blaah. Miksi ikina osallistuin tuolle kurssille!!

Student led seminar oli viime maanantaina ja olin totally lost siella. Suomalaisia haukutaan joskus huonoista yhteistyotaidoista, mutta vaittaisin etta britit vetavat tassa suhteessa pohjat -ainakin Leicesterin yliopiston mantsan opiskelijat. Me oltiin sovittu perjantaiksi yhteinen aika mun ryhman kanssa, jolloin meidan piti valmistella tuota seminaaria yhdessa. Tarkoituksena oli keskustella artikkelin pohjalta, etta mista on kyse ja summata tarkeita pointteja. Noh, ne brittiopiskelijalapsukaiset, jotka ylipaataan saapuivat tuohon yhteiseen kokoontumiseen, eivat olleet edes lukeneet koko artikkelia! Yhteinen aika kulutettiin siis yksin artikkelin lukemiseen seka lisaksi kurssin ja luennoitsijan haukkumiseen. Oi kuinka fiksua! Ei siina sitten auttanut muu kuin sopia uusi yhteinen kokoontumisaika viela maanantaiaamuksi. Itse seminaari oli muutaman brittiopiskelijan monologia. Helppoa mulle. Kukaan ei olettanutkaan, etta tyhma, enkkua huonosti sonkottava ulkkari avaisi suunsa ja sanoisi jotain. Seuraavaan seminaariin ei siis tarvitse ottaa minkaanlaisia paineta.

Vaihdossa oppii paljon juttuja muista kulttuureista seka stereotypiat saavat vahvistusta. Mun italialainen kamppis Malú paatti lopettaa seurustelun pitka-aikaisen poikaystavan kanssa, koska Malú tajusi ettei heidan intressit mene yhteen ja he ovat erilaisia. Eroaminen tapahtui sulassa sovussa. Nyt Malún seka hanen ex-poikaystavansa vanhemmat ovat kuitenkin kauheassa riidassa ja levittavat hirmuisia juoruja. Malú tunnetaan nyt hanen kotikylassaan huonona, alkoholisti tyttona, joka juoksee joka pojan perassa. Malún ex-poikaystava sai taas uuden maineen tyttoja huonosti kohtelevana koheltajana. Tallaista tapahtuu siis Etela-Italian pikkukaupungissa, jossa perhesuhteet ovat kaikki kaikessa. Eroaminen ei ole vain eroavan parin yhteinen, oma asia, vaan koko pikkukaupungin puheenaihe, joka johtaa lopulta perheiden valisiin suuriin riitoihin.

Jassoo.. Pitanee alkaa ottaa selvaa Political Ecologysta... Arvatkaas muuten kuka oli tanaan lenkilla klo 07.45? Mun hulluttelut jatkuvat vielakin ja oli muuten neljas aamulenkki taalla. Hyva Paula!