Edinburghissa vaan on jotakin! Olin siellä vuosi sitten  toukokuussa Maiju-masalaisen kanssa ja nyt kun sain kuulla, että Leicesterin yliopiston International Students Association (ISA) järkkää sinne retken, päätin liittyä mukaan hetkeäkään epäröimättä. Kolme päivää viime toukokuussa ei ollut tarpeeksi koko Edinburghin näkemiseen, varsinkin kun vietimme silloin yhden kokonaisen päivän Skotlannin Highlandseilla (jonne mun täytyy kanssa päästä joskus uudelleen).

Kuvat kuvateksteineen kertovat taas retkestä enemmän...

446266.jpg

Tää foto on otettu linnan kupeesta. Linnan sisälle en tällä kertaa menny, koska olisi pitäny pulittaa kokonaiset 11 puntaa. Muuten suosittelen kyllä linnassa käymistä kaikille Edinburghin matkaajille. Siellä riittää näkemistä vaikka kuinka ja näkymä kaupungille ja merelle on mahtava.

446270.jpg

Tuo hamevalinta oli surkuhupaisa, koska sää oli todella tuulinen (lisäksi sää oli harmaa, mutta ei sateinen tällä kertaa vaikka niin olikin ennustettu). Mun on pakko päästä Ediin kesällä kun on lämpimämpää, vihreämpää ja festivaalit! Nyt kaupunki näytti todella harmaalta...

446275.jpg

Tässä Edinburghin matkailijoita: vasemmalta Shanti, Fabiana, Celine, meitsi sekä Malú. Edinburghissa oli meneillään irkkuinvaasio, koska kaupungissa oli rugby-matsi Skotlanti vastaan Irlanti. Irlanti voitti. Tämä tarkoitti sitä, että illalla kaikki pubit oli täynnä humalaisia sekä hilpeitä irkkuja. Me löydettiin onnen kaupalla istumapaikat ja tilaa yhdestä pubista, jossa soitettiin livemusaa. Tunnelma oli katossa ja ilta ikimuistoinen :)

446281.jpg

Tää foto on Calton-hilliltä ja sarjassamme "olen ollut siellä" -kuvia.

446297.jpg

Ah, Edinburgh!

Me harrastettiin kunnon kulttuurimatkailua ja käytiin muun muassa National Galleryssa, joka oli täynnä taidetta. En tosin tiedä kuvataiteesta paljoakaan (klassinen musa on enemmän mun alaa), mutta viihdyin kuitenkin hyvin. Lisäksi kävimme katsastamassa Skottien parlamenttitalon, joka on todella moderni rakennus ja kauniiden nummien vieressa. Piipahdimme vielä National Museum of Scotlandissa sekä Royal Museumissa. Ja nähtävää riitti vaikka kuinka paljon mutta aikaa oli aivan liian rajoitetusti. Britanniassa on yleisesti kallista matkustaa, mutta galleriat ja museot ovat sen sijaan yleensä ilmaisia.

Yritän huomenna kirjoitella vähän enemmän stooria. Tänään olen väsynyt reissaamisesta ja opiskelusta! Edinburghiin menen kyllä vielä toistekin -se on varmaa...